Stay-green definiuje się jako genetyczną zdolność odmiany kukurydzy do opóźniania dojrzewania liści i łodyg, co pozwala jej kontynuować proces fotosyntezy przez dłuższy czas.

W obliczu zmian klimatycznych i stresu suszy optymalny okres zbiorów kukurydzy na kiszonkę staje się coraz krótszy i bardziej nieprzewidywalny. Nasz zespół badawczy MAS Seeds spędził ponad 15 lat na badaniu czynników morfologicznych i fizjologicznych kukurydzy pod wpływem suszy.

Doprowadziło nas to do opracowania linii hybryd kukurydzy Green+, które mają lepszą zdolność reagowania na stres, w tym dłuższy okres pozostawania zielonym. Te postępy genetyczne pozwalają zapewnić, że każdy etap produkcji kukurydzy na kiszonkę – od zbiorów po karmienie zwierząt i jakość silosu – jest mniej ryzykowny i bardziej opłacalny dla gospodarstwa.

Więcej o kukurydzy

  • Informacje o kukurydzy
  • Fizjologia kukurydzy
  • Uprawa kukurydzy
  • Szkodniki i choroby

Wyszukiwarka produktów

Pełne portfolio kukurydzy na kiszonkę

Kontakt

Wypełnij formularz, aby skontaktować się z zespołem